Posts

Showing posts from September, 2017

Traveloka menawarkan tempahan Penerbangan yang terbaik

Image
Sempena cuti sekolah yang tak lama lagi nak muncul, hari ni hakak nak berkongsi dengan kamu semua benda yang paling menarik sekali. Pernah dengar mengenai Traveloka. Alah yang ada iklan yang menyanyi waktu raya pergi bercuti dekat luar tu. Kalau yang tak perasan Traveloka bukan sahaja pencarian untuk hotel malah tempahan tiket penerbangan pun mampu dilakukan dengan hanya menggunakan Traveloka.


Mungkin sebelum ni kalau nak bercuti kena booking tarikh penerbangan nak bila pi keluar negara. Booking dulu baru mintak cuti. Betulkan semua. Jangan nak kelentong hakak. Macam mana hakak tahu pasal servis ni. Sebenarnya laki hakak nak bercuti tahun depan masa perayaan baru cina. Masa perayaan ofkos la ramai orang akan pergi bercuti. Jadi hakak cari dalam segala aplikasi sekali ketemu pula pasal penerbangan di Traveloka. Mana la tahu ada rezeki lebih kami fly keluar. Hehehe.


Benda baik dan lagi berfaedah hakak memang akan cuba berkongsi dengan korang semua. Berdasarkan pengalaman hakak tengok bi…

FIRST BEAUTY BOX GIVEAWAY BY US WITH LOVE ❤

Image
[Klik banner untuk join]
Kepada yang suka masuk segmen atau giveaway terutama para wanita yang menjaga kecantikkan. Hakak mengsyorkan kepada semua marilah kita join bersama-sama. Hehehe
Pemenang bertuah akan memenangi Beauty Box yang bernilai RM 250.00 (facial foam, toner, hair mask, facemask, liquid powder dan macam-macam lagi) Mana blogger lelaki kalau menang nanti boleh bagi dekat emak, isteri atau makwe anda supaya makin bertambah-tambah sayang nanti.
Syarat-syarat  Buat entry letak tajuk FIRST BEAUTY BOX GIVEAWAY BY US WITH LOVE
letak banner dalam entry : https://3.bp.blogspot.com/-d5TGkuzDknI/WcC0Ub3kPvI/AAAAAAAAGag/bErUAxw7j0UMxq7DSNa9jNWjYTapskQiwCLcBGAs/s1600/first%2Bbeautybox%2Bgiveaway%2Bby%2Bus.jpg
Follow dan like blog, FB dan IG kesemua sponsors Mellya, Mrs Pip, Shafyqah, Aira, Syahirah Valiant,  and Siqahiqa
Dan jika anda rajin marilah follow FB dan IG hakak juga:
FB Milzah beautyshop_coway Ijah Mizah
IG Milzah_beautyshop_coway mil_zah the_imans46
Tarikh segmen bermula 20 Septem…

Segmen Suai Kenal Blogger Seluruh Malaysia

Image
[Klik Banner untuk join]
Segmen kali ni hakak kena ceritakan serba sedikit mengenai diri hakak kepada semua. Hadiah untuk pemenang yang bertuah memang best bagi hakak mesti blogger lelaki yang akan suka atau kaki gadjet jangan lepaskan peluang untuk sertai segmen ni. Hakak memang syorkan sangat sambil kita kenal lebih rapat dan tambah teman dalam kalangan kita semua.
Pertama sekali, hakak perkenalkan nama sebenar hakak ialah Karmizah jauh dari nama dekat belog hakak Milzah. Jangan ko tanya maksudnya nama sebab hakak tak tahu. Yang tahu hanya emak dan arwah bapa hakak, lagi best bila adik beradik hakak semua bermula dengan huruf K dan nama hakak dan abang sorang lagi hanya berbeza satu huruf sahaja. Sampaikan nama hakak di kad debit bank tersalah taip nama sekali hakak pandang nama abang hakak dia letaknya. Hakak anak ke 7 daripada 10 orang adik beradik. Hakak lahir pada 20 September tahun ???? . Kalau ikut kalendar cina hakak ular.
Hakak dah berkahwin dan sudah pun mempunyai sepasang…

Althea [Barangan Kesukaan Wanita Dari KOREA!]

Image
Minggu ni datang pula gila hakak bershopping online. Hari ni hakak rembat lagi barang online, kali ni dekat Althea. Mana yang minat make up ala-ala penyanyi kpop atau pelakon Korea. Althea adalah tempat terbaik untuk shopping makeup atau skincare tanpa pergi ke Korea atau kena tipu dengan beli barang tiruan.


Mahal? bagi hakak barang dia sangat berpatutan, siap ada diskaun lagi. malah bagi setiap belian bernilai RM 99 ke atas akan free untuk shipping. Nampak tak! kalau iman hakak tak kuat memang berborong habis dah. Hahaha.

Tengok tu siap ada 30 hari refund jika barang yang diterima dalam keadaan tak sepatutnya. Kesemuanya mempunyai guarantee jaminan original dari Korea. Bestkan. Sekarang mari hakak tunjuk barang yang hakak duk rembat.
hakak rembat witch stick shadow no 04 burgunday. disebabkan hakak tak bape pandai jadi hakak cuba beli eyeshadow stick ni. Dah pakai nanti hakak buat testimoni. Harga dia bagi hakak boleh tahan. Sebatang dalam RM 31.00. Wink wink wink murah tak. 

Barang …

Lampu LED dari Lazada

Image
Baru-baru ni hakak ada beli lampu LED secara online di Lazada untuk untuk hias bilik laki anak bujang hakak yang sorang dalam usaha untuk si abang wafiq ni berdikari dan juga tertarik untuk tidur sendiri. Sudah hampir masanya sebab tahun depan abang wafiq dah masuk umur 4 tahun. Maka hakak dan laki hakak melakukan perancangan, bentang bajet, dan penelitian di setiap sudut bagi menjayakan rancangan untuk si abang wafiq tidur sendiri dengan jayanya.

Jadi inilah hasil pembelian hakak dekat Lazada yang ambil masa dalam seminggu lebih juga sebab barang ini dari China jadi kita tunggu kapal mari. Hakak berpuas hati dengan harga dalam RM 24.90 keadaan sampai yang memuaskan walaupun dalam hati risau takut pecah atau rosak. Alhamdulillah semuanya okay saja. Lampu ni guna bateri, lagipun hakak tak guna lama. Pasang bila waktu nak masuk tidur saja.

Abang wafiq jadi model sementara. Keadaan bilik memang kosong tengah tunggu katil dari kilang. Masih banyak lagi barang dalam senarai tak beli lagi.…

SUPPORT ME! POKUCU Contest

Image
Syarat-syarat
1.  Follow blog POKUCU.COM, SISHAWA.COM dan  SISHAWADESIGN 2. Like fanpages rasmi POKUCU.COM dan SISHAWA.DOT.COM 3. Follow IG @Kaymieyarahman 4. Buat sebuah entry yang bertajuk SUPPORT ME!! POKUCU Contest 5. Letakkan banner di atas ke dalam entry terbabit dan berikan pendapat, ulasan atau apa saja kata-kata yang bernas terhadap blog POKUCU.COM dengan seikhlas hati mengikut kreativiti masing-masing. 6. Publish entry terbabit dan tinggalkan link entry berserta dengan email di ruangan komen.
Tarikh Pernyertaan 15 September 2017 sehingga 15 Oktober 2017
Cara Pemilihan Pemenang Para pemenang akan dipilih secara teliti oleh Pokucu sendiri. Maka sila ikut kesemua syarat-syarat yang telah ditetapkan. Kepada pemenang yang sudah punya domain akan diberi hadiah misteri yang lain. Hadiah sangat lumayan menanti kepada 3 pemenang utama. Pemenang pertamaakan ditanggung kos pembelian domain untuk blog serta kos pemasangan dan yuran selama setahun ditaja sendiri oleh Pokucu dan juga deco d…

Alhamdulillah! menang peraduan SGShop

Image
Alhamdulillah nama hakak telah tersenarai sebagai untuk kategori Blogger. Seramai 10 blogger dan juga 10 orang untuk yang terbuka dipilih sebagai pemenang. Boleh tengok siapa pemenang yang bertuah di sini. Hadiah dia memang berbaloi-baloi, beli-belah voucer bernilai RM 100.00 bersama SGshop.
Hakak dah sekodeng harga dalam SGshop, ada yang murah dari Lazada dan ada yang mahal juga. Jangan risau kalau baju yang murah design dia masih lagi cantik. Bukan semua produk dari China, ada juga dari Jepun dan Korea. Jadi ada pelbagai pilihan yang memang boleh buat anda semua jadi rambang mata.
Untuk penghantaran pun diorang akan bagi kita buat pilihan. Maka bergantung kepada anda sekiranya nak cepat kenalah caj lebih sikit. Sebelum tu hakak nak ucapkan terima kasih kepada blogger dululainsekaranglain sebab rajin melayan kerenah hakak dan juga menganjurkan peraduan bersama SGshop.

[Al Fatihah] Kebakaran di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah

Image
Hari ini kita dikejutkan dengan berita sedih dimana Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah berlaku bencana dimana ketika berlakunya kejadian sesetengah daripada kita mungkin masih diulit mimpi. Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah telah belaku kebakaran, dimana dianggarkan 20 orang telah disahkan maut yang mengorbankan 2 tenaga pengajar dan selebihnya adalah para pelajar. 3 lagi dalam keaadaan kritikal dan selebihnya ada yang mengalami kecederaan. Ketika ini ada ura-ura mengatakan angka kematian adalah lebih.

Menurut penduduk setempat, mereka cuba menyelamatkan mangsa tetapi keadaan asap yang tebal dan api marak menyukarkan mereka menyalurkan bantuan. Malah ada yang cedera dalam cubaan menyelamat. Seperti sedia maklum terdapat beberapa rakaman video yang sempat dirakam dengan kedengaran suara mangsa menjerit. Hakak mohon video atau gambar mangsa terbakar tidak diviralkan. Banyak hati yang perlu dijaga terutama ibu ayah pelajar yang telah terkorban.

Terdapat juga pelbagai khabar angin t…

Matahari Terbenam di Pantai Morib

Image
Lama betul hakak peram gambar ni. Masa lepas hari merdeka kebetulan mak hakak turun KL, maka kesempatan itu hakak cakap dekat laki hakak mak dah ada dekat KL. Jadi hamba nak berjumpa mak hamba sebab kalau suh balik kampung nanti ekau tak mau alasannya jammed teruk orang kelantan ramai balik kampung. Terpaksa la laki hakak bersetuju. Hahaha...
Nampak muka mak hakak dekat sana. Ini semua adik bawah hakak. Maryam terselit sekali.
Trademark adik beradik hakak adalah hidung kembang semangkuk. Peninggalan arwah bapak yang berharga.
Nampak tak perut hakak tetiba jadi kempis. Hahaha. Budak yang depan tu selalu perasan diri dia mat korea. 
Masa ni duk ngadap pemandangan matahari terbenam di Pantai Morib, Banting. Lawa bak hang hakak terkesima sebentar.
Subhanallah! tengok depan-depan memang cantik sangat.
Sampai terbenam habislah kami duk tengok.

Nampak tak cicak yang hakak duk pegang tu. Kebetulan masa hakak pergi Pantai Morib ada buat macam festival sempena hari Kemerdekaan. Ada pula mini z…

Giveaway Saya Nak Prime Buster Cream

Image
[Klik banner untuk sertai contest]
Syarat - syarat :
1. Follow Blog cik Nona manis, hanya cari button FOLLOW saja.
2. Fllow IG @gelaktawa dan @pbc_hq
3. Like/Follow FB BeautyMe Cosmetics
4. Buat satu entri 'Giveaway Saya Nak Prime Buster Cream'
5. Copy Banner and masukkan detail mengenai PBC dalam entry anda. WAJIB
Apakah itu Prime Buster Cream (PBC)
a) Prime Buster Cream (PBC) adalah cream semulajadi yang boleh membantu membesarkan, menganjalkan, serta mencantikkan bentuk payudara wanita.
b) Kesan boleh dirasa seawal 7-14 hari (denyutan lembut disekitar  payudara)
c) Cadangan pemakaian sebanyak 3 botol untuk kesan pembesaran dan penganjalan yang kekal. (sustain the effects)

6. Siap post entry dan wajib komen disini.
Hadiah menarik menanti anda! Sila klik disini untuk ketahui senarai hadiah yang disediakan.
Selamat Berjaya Semua!


[BANDORU] Peraduan MEMENANGI hadiah MACBOOK, iPHONE 6 & Handbag Coach

Image
Sempena pembukaan cawangan baru Bandoru Store di Keramat pada Sabtu, 9 September 2017. Bandoru Store cawangan Keramat menjemput anda semua untuk menyertai peraduan memenangi hadiah yang sangat bernilai iaitu Handbag Coach, Macbook dan iPhone 6 hanya dengan berkongsikan peraduan ini sebanyak mungkin kepada rakan-rakan anda.

5 pemenang bertuah dipilih berdasarkan pada jumlah POINTS terbanyak yang berjaya dikumpulkan.

Pemenang Pertama : 1 Unit Macbook

Pemenang (2 & 3) : 2 unit iPhone setiap satu

Pemenang (4 & 5) : 2 unit Handbag Coach (Preloved)


Pemenang akan diumumkan di Bandoru Store cawangan Keramat pada Sabtu, 9hb September 2017.
Anda semua perlu hadir pada Grand Opening Bandoru Store untuk mengetahui pemenangnya dan mendapatkan hadiah yang dimenangi.
Untuk ketahui dengan lebih lanjut. Sila klik link di bawah sini.
. . . . . .
SILA TEKAN SAYA!!!
Semoga Berjaya Semua.

Segmen 24 Jam Bloglist #27 Mialiana.com

Image
[klik banner untuk join]
Segmen ini akan tamat hari ni pada pukul 3.00 petang. Jadi cepat join sementara masa masih berjalan. Hakak cuba menaip sepantas yang boleh dengan keadaan perut yang terlampau kenyang. Akibatnya mata semakin layu umpama budak-budak duk main lompat-lompat atas kelopak mata.
Syarat - syaratnya adalah:
1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com 2. Buat entri bertajuk 'Segmen 24 Jam Bloglist #27 Mialiana.com' 3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri. Yang ni hakak dah lupa buat macam mana nak masukkan coding dalam entry. Jadi hakak tinggalkan part ni. 4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.
Pemilihan akan dibuat melalui random.org dan keputusan akan diumumkan pada 30 September 2017 
*Jom support Mialiana.com


First Giveaway By bukupinky.blogspot.com

Image
First Giveaway ini adalah kali pertama bagi tuan tanah buku pinky. Macam hakak lagilah tak pernah buat. Sadis betul hakak rasa. Apa pun join reramai kita meriahkan semua giveaway yang ada.
Syarat-syarat 1. Mestilah beralamat di Malaysia. 2. Follow blog cik Buku Pinky 3 Follow Google + Buku Pinky 4. Buat entry ringkas dan letak banner giveaway ni serta backlink pada gambar. 5.Copy & paste URL entry anda ke dalam ruang komen Buku Pinky.
Hadiah memang menarik hakak baca, kalau hakak kira ada dalam 10 orang bertuah yang akan dapat hadiah daripada cik Buku Pinky. Hadiah pertama sehingga keempat dan 5 orang untuk hadiah saguhati. Dan satu entry paling kreatif juga akan dipilih untuk memenangi hadiah daripada cik Buku Pinky. Pemenang akan dipilih melalui khidmat random.org.
Giveaway ini juga di sponsor oleh: Luar Teko, Mulut Orang & Amer Jaya Blog
Giveaway ini akan tamat pada 5 Oktober 2017 dan pemenang akan diumumkan pada 8 Oktober 2017
Selamat Maju Jaya Semua.

Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog[dot]blogspot[dot]my.

Image
Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog[dot]blogspot[dot]my. [klik banner untuk join]
Syarat-syarat penyertaan seperti berikut :
Follow blog ini pada yang belum follow di SINI. Nanti Cikla akan followback anda semua.Follow g+ di SINI.Follow twitter di SINI.Follow Instagram di SINI. Like Fb page di SINI.Buat satu entri ringkas yang bertajuk 'Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog[dot]blogspot[dot]my'. Masukkan banner di atas dalam entri tersebut, kemudian linkkan ke entri ini.Tag 2 orang rakan untuk join sama. Pastikan diorang tau yang diorang ditag.Tinggalkan link entri korang di ruangan komen. Siap.Segmen bermula dari 5 September 2017 hingga 30 September 2017 (pukul 8 Malam)
Hadiah???
Cikla akan pilih 10 blog bertuah untuk diletakkan di dalam bloglist Cikla sebgai penyeri selama 3 bulan. 
Manakala hadiah untuk Mini Giveaway adalah sehelai cardigan untuk 2 orang yang bertuah. Jadi sila pilih cardigan kesukaan anda dan …

Sambutan Merdeka di Dataran Merdeka

Image
31 Ogos 2017 jadi sejarah buat kami sekeluarga kerana itulah kali pertama hakak dan laki hakak sambut merdeka di Dataran sepanjang hidup ni. Untung anak-anak kecil-kecil dah pergi. Tapi tu pun kalau diorang ingatlah. Berhuhuhu saja lah kita.

Maryam taknak pandang kamera. Ralit pandang belon dekat sebelah.

Berkali-kali panggil baru nak pandang. Kasihan Maryam demam sebab tonsil bengkak.

Abang wafiq duduk sekejap sahaja sebab gayat. Tak jadi duduk lelama.

Ni bahagian hakak tak berapa padat macam belah sana. Nasib cuaca tak hujan hari tu. Alhamdulillah.

Mana yang berkawad tak berapa nak nampak sangat tapi abang wafiq excited tengok kenderaan saja.

Nampak kapal terbang jadi 60 sempena tahun merdeka.

Tentera berkuda tak jalan depan. Terus shortcut tempat hakak dapatlah tengok dalam 30 ekor kuda. Anak paling teruja sekali.

Ni la jadinya bila belon besar lalu bawah jambatan.

Ramai yang pakai baju macam ni. Memang semangat patriotik. Kalau hakak buat mau laki hakak tak keluar rumah.

Macam ni…

Last dinner at Madam Kwan

Image
Musim cuti panjang ni memang hakak takde masa nak update blog sebab memanjang keluar je disamping dalam rumah hakak internet macam nak bagi kaki je. Lagi sadis bila hakak tengah bercakap dengan orang pun boleh je tetiba terputus sebab tiada connection. Duduk saja di tengah Kuala Lumpur tapi line macam duduk dalam hutan tebal. Haishhh!!!
Entry kali ni hakak nak cerita pasal last dinner hakak dengan company hakak keje sekarang. Bukan hakak sahaja yang berhenti ada lagi dalam dua orang ikut berhenti. Bukan sebab company ni tak bagus tapi memasing ada sebabnya. Kalau tak bagus takkan la hakak boleh stay lama. Sebelum ni company hakak buat dekat The Kitchen dan masakan dia just SO SO jela. Takdela segempak yang digembar gemburkan oleh orang lain. Kali ni boss kecik pilih restoran Madam Kwan di Mid Valley pulak.

Madam Kwan ni makanan dia kebanyakan ala chinese style atau campuran macam baba nyonya juga la. Nak ambik gambar menu malas pulak tapi ada mee kari, nasi lemak, char kuew teoy dan l…

Hubungi Saya

Personal blogger dan lifestyle, mom to 2 kids and becoming Fulltime work at home. For inquiry, review, advertising and event email to hunnypie89@gmail.com/018 9614663

Followers

Followers

Instagram