Bila cik suami beli barang dapur

Selalu hakak akan pergi sekeluarga beli barang dapur untuk sebulan punya. Bila beri basah hakak akan beli dekat sungai besi atau NSK Kuchai Lama. Banyak pilihan dan agak segar berbanding tempat lain. Harga mungkin lagi murah di NSK berbanding Pasar Sg Besi tapi kalau nak masak selera kampung semestinya pilihan banyak di pasar Sg Besi.

ehsan dari uncle google

Kalau pergi sekeluarga bermakna hakak terpaksa angkut sekali anak2 hakak. Bila si abang dah behave si adik pula buat perangai. Hakak kat mana-mana pun boleh jadi singa. Si babah dia dah pening-pening kepala. Maka babahnya dah mula bersuara beli barang dapur biar dia sorang sahaja yang pergi beli terutama di pasar Sungai Besi.

Dan bermula episodnya, hakak akan buat list barang apa yang patut dibeli (ni wajib) Seperkara lagi sebelum cik somi pergi hakak akan pastikan dia wajib bawak fon sebab apa nanti hakak bagi tau. List tu hakak akan tulis sekali berapa berat, kg atau keping.

Sampai dekat pasaraya atau pasar start dah drama dan hakak dirumah memang akan standby fon dekat tangan. Masa ni la cik somi akak call berkali-kali duk tanya bentuk, jenis, kaler, berat dan macam-macam lagi. Bila dia tak faham apa hakak cakap dia akan tanya pekerja dekat sana. Tak faham juga melalui percakapan maka sesi bergambar pun bermula. Memang hakak menjadi super busy sampai rasa nak meletup.

Bila dah balik hakak la yang akan buat simpan dan restock balik sambil check balik kot ada yang tertinggal. Bila ada yang tertinggal hakak dah jadi macam hulk. Kalau bernasib baik hakak bebel je kalau tak kau pergi lagi sekali. Hahahahaha..

Walaupun banyak kali drama kat atas terjadi tapi kami masih lagi guna cara ni sebab ada baiknya ye sayang semua. Laki anda lebih kenal barang dapur dan senang je bila dia kat luar nak suruh pesan beli apa. So give n take jela. Hahahaha

Sekian bebelan panjang dari hakak

Comments

Hubungi Saya

Personal blogger dan lifestyle, mom to 2 kids and becoming Fulltime work at home. For inquiry, review, advertising and event email to hunnypie89@gmail.com/018 9614663

Followers

Followers

Instagram

Popular posts from this blog

mini stationery giveaway by mirzasyazwina

Instant Shawl Giveaway by Mamapipie

SULAMAN COMEL MERDEKA CONTEST

ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH

Menang Giveaway stationary by mirzasyazwina

Cekodok viral